Hoe werken we?

Het doel van de ‘Communities of Practice’ is om met elkaar, vanuit ieders expertise en kracht en hiërarchische positie, ‘de nieuwe ambtenaar’ vanuit de praktijk vorm te geven. Waarbij de aanwezige kennis, netwerken en know how volledig worden benut. Waarbij experts en dwarsdenkers van ‘binnen en buiten’ hun perspectief geven, vragen stellen en verhalen delen. We kijken vanuit het geheel naar de delen en vanuit de delen naar het geheel. De kernvraag is: Hoe kan jij vanuit jouw authentieke persoon, in jouw positie verschil maken?

 

De persoon maakt het verschil

Effectieve frontlijnsturing vraagt een stevig persoonlijk kompas, over wie je bent en waar je voor staat. Naast kennis van het ambtelijk politieke, maatschappelijke en economische krachtenveld en besluitvormingskanalen, moet je veranderkundig sterk zijn en leiderschap kunnen geven aan energie binnen en tussen mensen. Om in dit krachtenveld staande te blijven, zijn gezonde, stevige relaties en bewuste rol keuze cruciaal. Hoe open je jezelf voor nieuwe perspectieven en tegengeluiden? Hoe hanteer je jouw ‘niet weten’? Hoe creëer je doorwaadbare plekken en hou je ruimte voor diversiteit?

 

Voor wie?

Wil je zelf het verschil maken en je collega’s, partners en burgers in positie brengen ten dienste van de stad, vanuit ‘de bedoeling’? Wil je je impact vergroten door je te verbinden met gelijkgestemde vakgenoten? Vind je ook dat persoonlijk en horizontaal leiderschap en de mate van verbinding met jezelf en met anderen hiervoor de basis vormt? Zoek je een inspirerende leeromgeving?

Dan is een ‘Community of Practice’ echt iets voor jou!

 

De programma's

 

  1. ‘Community of Practice’ Frontlijnsturing
  2. ‘Community of Practice' Dwarskijkers
  3. Buddyschap
  4. ‘Community of Practice’ Opgave en Gebiedsgericht Werken

copyright gemeentegeuzen 2015